Prijeđite na glavni sadržaj

Kick-off sastanak projekta DIH InnovaMare

Vrijeme
29.2.2024. 14:00
Lokacija
Šibenik

Projekt DIH InnovaMare poznat i pod nazivom “Cross-border digital innovation Hub for innovative marine technology” sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021.- 2027. Nositelj projekta je Hrvatska gospodarska komora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.6 mil €. Planirano trajanje provedbe projekta je 30 mjeseci, a projekt će se provoditi u razdoblju od 1.2.2024.-31.7.2026. godine.

Partnerski konzorcij, uz Hrvatsku gospodarsku komoru kao nositelja projekta, čini osam projektnih partnera: Institut Ruđer Bošković, Šibensko-kninska županija, Sveučilište u Zadru, iz Hrvatske i Unija gospodarskih komora regije Veneto, Regionalna agencija za tehnologiju i inovacije, Nacionalno istraživačko vijeće Italije, Wireless and More srl, iz Italije i četiri pridružene organizacije: Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) iz Hrvatske i Sveučilište u Padovi, Luke Venecija i Chioggia i Veneto Innovazione S.p.A. iz Italije.

Glavni cilj projekta je da DIH postane lider na prekograničnoj i EU razini, u jačanju istraživačkih kapaciteta i prijenosa tehnologije za razvoj inovativnih pomorskih tehnologija koje će omogućiti digitalnu i zelenu transformaciju za održivo plavo gospodarstvo i Jadransko more. DIH InnovaMare će podatke, znanje i resurse u svom ekosustavu pretvoriti u usluge koje će omogućiti tranziciju znanja i tehnologije iz znanstvenoistraživačkih institucija u privatni sektor.

Aktivnosti na projektu DIH InnovaMare doprinijet će ostvarenju rezultata projekta, a to su izgrađeni inovacijski kapaciteti za implementaciju pomorskih tehnologija u sektorima plave ekonomije, razvijen pilot program za prekograničnu mobilnost istraživača za primijenjeno istraživanje i suradnju u plavom gospodarstvu, provedene zajedničke pilot akcije i razvijene nove pomorske tehnologije za potrebe tržišta u nastajanju te razvijeni novi inovativni koncepti rješenja za izazove u plavoj ekonomiji.

Zadovoljstvo nam je najaviti da će se 29.2. i 1.3. 2024. održati Kick-off sastanak projekta DIH InnovaMare u Šibeniku, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore na kojem će partnerski konzorcij predstaviti projekt i njegove aktivnosti i tako podržati važan početak projekta.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.