Prijeđite na glavni sadržaj

Konferencija za medije

Vrijeme
12.9.2018. 10:30
Lokacija
dvorana III.

Institut Ruđer Bošković (IRB) poziva Vas na KONFERENCIJU ZA MEDIJE povodom najnovijih rezultata istraživanja grupa Ive Tolić i Nenada Pavina objavljenih u prestižnom časopisu Nature Communications.

Konferencija za medije

Konferencija za medije održat će se u srijedu, 12. rujna 2018. s početkom u 10:30 sati u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54 (mjesto na parkiralištu IRB-a je osigurano).

Konferencija je namijenjena predstavnicima medija s akreditacijom i uzvanicima po pozivu. Embargo na sve objave na navedenu temu je do srijede, 12.9.2018. do 11.30 sati.

Akreditirati se možete na: https://goo.gl/forms/7z1FeKNZwNLMW3fn2

Molim Vas da se obavezno akreditirate radi što bolje organizacije snimanja kadrova u laboratoriju.

Tim znanstvenika predvođen prof. dr. sc. Ivom Tolić s Instituta Ruđer Bošković (IRB) i prof. dr. sc. Nenadom Pavinom s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu došao je do važnih rezultata u staničnoj biologiji. Riječ je o otkriću koje bi moglo ući u svjetske udžbenike i dovesti do potpuno novih spoznaja u staničnoj biologiji. Rezultate istraživanja objavio je prestižni znanstveni časopis s visokim faktorom utjecaja Nature Communications (IF = 12.353).

Rad ovih dvaju grupa široj je hrvatskoj javnosti dobro poznat po svojim izvanrednim rezultatima istraživanja. Najnoviji rad nastavak je višegodišnjih istraživanja i niza uspješnih publikacija, objavljenih nerijetko i na samim naslovnicama uglednih znanstvenih časopisa, poput časopisa Nature Communications, Nature Cell Biology, Cell, Developmental Cell, Molecular Biology of the Cell i Physical Review Letters.  Najnoviji je rad financiran iz nekoliko projekata uključujući prestižni projekt Europskoga istraživačkog vijeća (ERC) vrijedan više od dva milijuna eura.

Na konferenciji za medije će prof. dr. sc. Iva Tolić (IRB) i prof. dr. sc. Nenad Pavin (PMF) uz svoje timove predstaviti najnovije rezultate te objasniti što oni znače za buduća istraživanja u staničnoj biologiji.

Stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije.

Program konferencije za medije

*mogućnost snimanja kadrova u laboratoriju prije konferencije

  • 10:30 Pozdravni govor - dr. sc. David Smith, ravnatelj, IRB
  • 10:40 Prezentacija rezultata  – prof. dr. sc. Iva Tolić (IRB), prof. dr. sc. Nenad Pavin (PMF) i suradnici
  • 11:15 Izjave za medije
  • 11:30 Druženje uz kavu

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.