Prijeđite na glavni sadržaj

'Nobel na IRB-u' (fizika)

Vrijeme
2.12.2015. 15:30
Lokacija
dvorana III.

Posljednje predavanje u ovogodišnjem ciklusu 'Nobel na IRB-u' povodom Nobelove nagrade za fiziku za otkriće neutrinskih oscilacija održat će dr. sc. Fabrizio Nesti u srijedu 2. prosinca 2015. s početkom u 15:30 sati u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54.

Dobitnici ovogodišnje Nobelove nagrade za fiziku su Takaaki Kajita, Japanac sa Sveučilišta u Tokiju i Arthur B. McDonald, Kanađanin sa Sveučilišta Queen's u Kingstonu za ključnu ulogu u istraživanju misterioznih subatomskih čestica neutrina.

Naime, dvojica fizičara dali su ''važan doprinos eksperimentima koji su pokazali da neutrini mijenjaju identitete. Ta metamorfoza podrazumijeva da bi morali imati masu. Otkriće je promijenilo naše shvaćanje najdubljeg funkcioniranja materije i može se pokazati krucijalnim za razumijevanje svemira'' - objavila je u priopćenju Kraljevska švedska akademija.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.