Prijeđite na glavni sadržaj

Nobel na IRB-u (fizika) - Crne rupe

Vrijeme
2.12.2020. 15:15
Lokacija
Online
Nobel na IRB-u (fizika) - Crne rupe

Tradicionalni 11. ciklus popularno-znanstvenih predavanja povodom dodjele Nobelovih nagrada za prirodne znanosti na Institutu Ruđer Bošković (IRB) ove godine iznimno se održava online.

Treće i posljednje predavanje u ovogodišnjem ciklusu održat će prof. dr. sc. Vernesa Smolčić, redovita profesorica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pod naslovom: 'Crne rupe - Nobelova nagrada za fiziku 2020. godine'.

Vernesa Smolčić redovita je profesorica na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i diplomirala fiziku 2004. godine.

Doktorirala je astronomiju na Ruperto Carola University of Heildelberg i Max-Planck Institute for Astronomy u Njemačkoj.

Poslijedoktorsko usavršavanje provela je na Caltechu u Pasadeni (SAD), na European Southern Observatory i Argelander Institute for Astronomy u Njemačkoj.

U znanstveno-istraživačkom radu se bavi opažačkom astrofizikom, aktivnim galaktičkim jezgrama te razvojem galaksija kroz kozmološku povijest.

U predavanju će izložiti pozadinu važnosti otkrića za koja je dodijeljena Nobelova nagrada za fiziku 2020. godine.

Premijeru zakazujemo u srijedu 2. 12. 2020. s početkom u 15:15 sati na našem youtube kanalu.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.