Prijeđite na glavni sadržaj

Obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Vrijeme
9.7.2016. 10:00
Lokacija
Zagreb
Obilježavanje 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle

Akademik I. Supek i nobelovac N. Bohr 1960. g. na IRB-u pred kipom Nikole Tesle, djelo Ivana Meštrovića

Trodnevnom manifestacijom od 9 do 11. srpnja 2016. obilježiti će se 160 godina rođenja Nikole Tesle

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost sedmu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2016. kojom će obilježiti treći Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 160. obljetnicu Teslina rođenja. Ovogodišnja manifestacija održat će se od 9. do 11. srpnja pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grada Zagreba, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba i Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja konferencijom „Tesla u Zagrebu“ na temu 160 godina od rođenja Nikole Tesle. Nastavlja se 10. srpnja već tradicionalnim polaganjem cvijeća na Teslin spomenik gdje će biti održan i prigodan program te svečanom proslavom i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

U sklopu programa održat će se i okrugli stol na temu: '160 godina od rođenja Nikole Tesle' u kojem će sudjelovati i prof. dr. sc. Karolj Skala, voditelj Centra za informatiku i računarstvo IRB-a.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja 2106. s početkom u 12 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla biti će održano predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije. Predavač je viši kustos Renato Filipin. Besplatne ulaznice za predmetno predavanje mogu se podići na blagajni Muzeja do nedjelje 10. srpnja 2016. u 13 sati. Broj ulaznica je ograničen.

Sva događanja, osim svečane proslave i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

Program događanja možete naći na http://www.unt-genius.hr/blog/index.php

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.