Prijeđite na glavni sadržaj

Okrugli stol: Uloga AI inovacija u jačanju europskog digitalnog zdravstva

Vrijeme
15.10.2021. 10:00
Lokacija
Kuća Europe, Zagreb

Institut Ruđer Bošković, kao koordinator konzorcija AI4HEALTH.Cro, uz potporu Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, organizira okrugli stol na temu uloge umjetne inteligencije i inovacija u jačanju europskog digitalnog zdravstva. Okrugli stol će se održati u petak 15. listopada 2021. godine s početkom u 10:00 sati u Kući Europe, Ul. Augusta Cesarca 4, Zagreb, a u sklopu EU Konferencije ‘Zdravija budućnost za sve Europljane’.

Okrugli stol: Uloga AI inovacija u jačanju europskog digitalnog zdravstva

Cilj je ovog okruglog stola kontekstualizirati postojeće probleme u zdravstvu EU-a, te ilustrirati kako nove tehnologije poput umjetne inteligencije mogu doprinijeti rasterećenju zdravstvenog sustava.

Ukazat ćemo na to kako možemo ojačati AI infrastrukturu na razini Hrvatske i EU-a kroz mogućnosti koje nam nudi program Digitalna Europa, koji predviđa 6,7 milijardi eura za financiranje Europskih digitalnih centra za inovacije (EDIH) s ciljem stvaranja učinkovitog zdravstva u službi građana.

Okrugli stol okupit će predstavnike relevantnih ministarstava u RH, ključne dionike u zdravstvenoj i AI industriji te predstavnike medija.

U uvodu će se sudionicima obratiti ravnatelj Instituta David M. Smith i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, a u raspravi će sudjelovati:

  • Tomislav Sokol, zastupnik u EU parlamentu
  • Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdravlja Zagreb - Centar
  • Jelena Curać, v.d. pomoćnica ravnatelja za informacijske tehnologije, HZZO
  • Nina Šesto, pomoćnica ravnatelja, Klinika Magdalena
  • Mario Ravić, rukovoditelj poslovnog područja IoT i digitalno zdravstvo, Ericsson Nikola Tesla

VAŽNA NAPOMENA

Sudjelovanje isključivo po pozivu. Na događanju će se primjenjivati važeće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano za koronavirus, odnosno sudjelovanje je moguće uz predočenje COVID potvrde ili negativnog testa.

AKREDITACIJE ZA MEDIJE

Molimo predstavnike medija da se akreditiraju na poveznci:

https://forms.gle/n18wTDf3MmLxB9H76

PROGRAM DOGAĐANJA

Za više info o Europskom parlamentu, registrirajte se na zajednoza.eu .

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.