Prijeđite na glavni sadržaj

Osma međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji - PUBMET2021

Vrijeme
15.9.2021. 12:00
Lokacija
Zadar

Osma međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2021 nastavlja niz vrlo uspješnih konferencija o znanstvenoj komunikaciji koje organiziraju Sveučilište u Zadru, Hrvatska udruga za znanstvenu komunikaciju – ZNAK, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković. Konferencija će se održati od 15. do 17. rujna 2021. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE, European Association of Science Editors (EASE) i SPARC Europe.

Osma međunarodna konferencija o znanstvenoj komunikaciji - PUBMET2021

Ovogodišnja PUBMET2021 konferencija donosi nam niz pozvanih predavanja, okruglih stolova i radionica namijenjenih znanstvenicima, urednicima i izdavačima znanstvenih časopisa, stručnjacima iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti, znanstvenim novinarima, kreatorima znanstvenih politika i svima zainteresiranim za napredak slobodne, otvoreno dostupne znanosti te transparentnog i informiranog izvještavanja o rezultatima znanstvenih istraživanja.

Naki od najvećih svjetskih stručnjaka u području istraživanja znanstvenih komunikacija, iznijet će na početku konferencije svoje viđenje promjena u znanstvenom izdavaštvu koje je donio otvoreni pristup, a koja se odražavaju na buduće pravce razvoja znanosti u cjelini.

Povrh toga, u sklopu konferencije održat će se niz praktičnih radionica, između ostalih radionica o tome kako učinkovito predstaviti rezultate znanstvenih istraživanja javnosti, radionica o pravilnom korištenju statističkih metoda i alata i često pogrešnoj interpretaciji znanstvenih rezultata kao posljedici primjene neadekvatne statističke obrade, te o softverima za upravljanje referencama koji mogu znatno pomoći autorima pri pisanju znanstvenih radova i citiranju odgovarajućih izvora.

Zbog još uvijek aktualne Covid-19 pandemije ovogodišnja PUBMET2021 konferencija će se ponovno održati online inbiti će besplatna za sve sudionike. Organizatori očekuju odličan odaziv te, kao i na prijašnjim konferencijama, vrlo živahnu i konstruktivnu raspravu o navedenim temama.

Pogledajte program konferencije PUBMET2021.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.