Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje: "Istraživanja i inovacije u Francuskoj - promocija kompetitivnosti i uspješne priče"

Vrijeme
16.12.2013. 15:00
Lokacija
dvorana III.
Predavanje: "Istraživanja i inovacije u Francuskoj - promocija kompetitivnosti i uspješne priče"

Inovacije su izazov 21. stoljeća. Francuska ima 71 klaster inovativnosti u kojima kompanije, sveučilišta i istraživački laboratoriji zajedno rade na projektima fokusiranima na tržišne projekte. Više od 600 stranih investitora svake godine odluči pokrenuti novi posao privučeni kompetitivnim uvjetima, a isti broj tih kompanija članovi su klastera inovativnosti. Od 2005. pokrenuto je 5700 istraživačko razvojnih projekata, a Francuska vlada je u razdoblju od 2008., uložila 2.7 mlrd € u projekte za istraživanja i razvoj dok su partneri projekta uložili 3 mlrd €. 

Kako izgleda Francuska akcija za promociju inovacija i koji instrumenti podupiru efektivnu inovativnu strategiju? Kako funkcioniraju klasteri inovativnosti u Francuskoj i kako se ovi inovativni projekti promiču na međunarodnoj razini? Koji su primjeri uspješnih priča?

Odgovore na ova pitanja dat će Catherine Brechignac, direktor za istraživanja od posebne kategorije u CRNS-u, posebna veleposlanica za znanost, tehnologiju i istraživanja Francuske i stalna tajnica Francuske akademije znanosti.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.