Prijeđite na glavni sadržaj

Predavanje: "Zaštita bioraznolikosti Jadrana kao cilj projekta ProtectAS u kojem smo istraživali dvije luke“

Vrijeme
16.5.2023. 17:00
Lokacija
Rovinj

Kako aktivnostima iz luke možemo utjecati na bioraznolikost Jadrana? A kako tome može doprinijeti jedan projekt – projekt ProtectAS? I kako se rezultati tog projekta nadovezuju na prethodna istraživanja koje provodi rovinjski zavod Instituta Ruđer Bošković, Centar za istraživanje mora, u suradnji s drugim istraživačkim institucijama? Odgovore možete dobiti na predavanju pod naslovom „Zaštita bioraznolikosti Jadrana kao cilj projekta ProtectAS u kojem smo istraživali dvije luke“.

Predavanje: "Zaštita bioraznolikosti Jadrana kao cilj projekta ProtectAS u kojem smo istraživali dvije luke“

Na natječaju „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskih promjena“ dodijeljen je Centru za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković, kao jednom od projektnih partnera, 1,1 milijun kuna iz sredstava operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ (OPKK) Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) za provedbu projekta ProtectAS.

U provedbi ovog projekta, punog naziva „Razvoj sustava kontrole i obrane luka od unosa stranih vrsta“ (KK.05.1.1.02.0013), sudjeluju Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije, Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište u Dubrovniku – Odjel za primijenjenu ekologiju, u svojstvu koordinatora projekta.

Projekt ProtectAS uskoro završava i ovo predavanje biti će jedna od završnih projektnih aktivnosti. Predavanje će održati dr. sc. Romina Kraus, viša znanstvena suradnica iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, koja će rezultate istraživanja i aktivnosti provedenih u sklopu projekta ProtectAS staviti u kontekst ostalih rezultata i istraživanja ovog zavoda.

Predavanje je otvorenog tipa, biti će prilagođeno i dostupno široj javnosti i pozvanim dionicima iz područja pomorstva, zdravstva i zaštite okoliša, a održati će se u dvorani MMC u Rovinju, u utorak 16. svibnja 2023. godine s početkom u 17 sati.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.