Prijeđite na glavni sadržaj

Predstavljanje projekta "Integrirani test za identifikaciju genetskih promjena koje uzrokuju neplodnost (GENOM-IGT)"

Vrijeme
30.6.2021. 14:00

Predstavljanje projekta “Integrirani test za identifikaciju genetskih promjena koje uzrokuju neplodnost (Genom-IGT)” kojeg tvrtka Genom provodi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković održat će se u srijedu 30.06.2021 od 14:00 do 15:00 h. Za sudjelovanje potrebno je registrirati se na poveznici: 
https://attendee.gotowebinar.com/register/9168661853669982733

Predstavljanje projekta "Integrirani test za identifikaciju genetskih promjena koje uzrokuju neplodnost (GENOM-IGT)"

Projekt Genom-IGT je istraživačko-razvojni projekt tvrtke Genom d.o.o u suradnji s Institut Ruđer Bošković pokrenut s ciljem razvoja integriranog genetskog testa za neplodnost muškaraca temeljen na NGS (eng. Next Generation Sequencing) tehnologiji s ciljem povećanja kvalitete dijagnosticiranja uzroka neplodnosti i procjene odgovarajuće terapije i/ili medicinskog zahvata.

Projekt je financiran od strane Ministarstva gospodarstva, iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Programa dodjele državnih potpora za povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja.

Cilj ovog projekta bio je razviti sveobuhvatni genetski test koji bi putem sekvenciniranja nove generacije (eng. Next Generation Sequencing), mogao ispitati kroz samo jednu analizu različite vrste genetskih promjena kao što su aneuploidije spolnih kromosoma, mikrodelecije na Y kromosomu i mutacije u genima povezanim s muškom neplodnošću.

NGS metoda omogućuje analizu genetskog slijeda različitih segmenata genoma istovremeno što omogućava ispitivanje više genetskih uzročnika bolesti odjednom.

Primjena NGS tehnologije olakšava dijagnozu, skraćuje vrijeme postupka i smanjuje troškove sveukupnih analiza. Test koji se razvija ovih projektom će integrirati poznate genetske uzročnike neplodnosti koji se rutinski obavljaju različitim molekularno-biološkim metodama te uključiti dodatne gene povezane s muškom neplodnošću kako bi se utvrdio njihov doprinos u objašnjenju neplodnosti.

Geni povezani s muškom neplodnošću koji će biti uključeni u test su odabrani temeljitom analizom znanstvene literature.

Oznaka projekta: KK.01.2.1.01.0113
Ukupna vrijednost projekta: 1.244.880,88 KN
Ukupni iznos prihvatljivih troškova: 1.230.578,75 KN
EU bespovratna sredstva: 928.819,30 KN
Razdoblje provedbe projekta: 31.05. 2018. – 30.06.2021.
Cilj poziva: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.