Prijeđite na glavni sadržaj

Radionica IONCHAN-IMMUNRESPON

Vrijeme
15.9.2016. 09:00
Lokacija
IRB

Institut Ruđer Bošković 15. i 16.9.2016. je domaćin radnog sastanka u sklopu BMBS COST Action BM1406: Ion Channels and Immune Response toward a global understanding of immune cell physiology and for new therapeutic approaches (IONCHAN-IMMUNRESPON).

Radionica IONCHAN-IMMUNRESPON

Istraživačka mreža Ionchan-Immunrespon uključuje svjetski prepoznate znanstvenike iz više od 15 europskih zemalja. Sastanak uključuje i znanstvenu radionicu na kojoj sudjeluje preko 40 znanstvenika iz cijele Europe, uz sastanak Upravnog odbora spomenute COST akcije.

Istraživanja funkcije ionskih kanala su danas rastuće područje bazičnih, ali i primijenjenih istraživanja. Naime, ionski kanali predstavljaju moćne molekularne mete kojima možemo modulirati različite stanične funkcije. Jedan od specifičnih ciljeva je razviti snažnu Europsku mrežu koja će omogućiti razumijevanje funkcije ionskih kanala, te način na koji deregulacija njihove funkcije utječe na razvoj bolesti. Fokus je također i na identifikaciji novih meta za terapijsku intervenciju, te na sprezi imunološkog sustava i nastanka tumora. U istraživanjima se kombinira biofizički pristup s metodama molekularne i stanične biologije te imunologije.

Organizatori radionice, ujedno i članice Upravnog odbora Akcije, su dr. sc. Katja Ester iz Laboratorija za eksperimentalnu terapiju, te dr. sc. Ana Čipak-Gašparović iz Laboratorija za oksidacijski stres. Dr. Ester istražuje povezanost ionskih kanala i bioelektričnih svojstava stanica s nastankom tumora, a dr.sc. Čipak Gašparović istražuje utjecaj kanala na staničnu adaptaciju na oksidacijski stres.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.