Prijeđite na glavni sadržaj

Radionica PIF HFD

Vrijeme
16.12.2014. 09:00
Lokacija
Dvorana I.

U utorak i srijedu (16. i 17.12.2014.) održat će se V. radionica na temu primijenjene i industrijske fizike.

Radionica, koju organizira Sekcija za primijenjenu i industrijsku fiziku Hrvatskog fizikalnog društva u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, Institutom za fiziku i Prirodoslovno-matematičkim fakultetom u Zagrebu, održat će se u dvorani I. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54, s početkom u 9 sati.

Prvog dana radionica će biti usmjerena na primjenama fizike u medicini, dok će drugog dana radionice posebno zanimljivo biti predstavljanje solarnog automobila, te demonstracija primjene tehnoloških inovacija za rezanje i bušenje u praksi, primjerice, rezanje betona plazom.

Cilj radionice je doprinos afirmaciji fizike u primjeni, a namijenjena je znanstvenicima, predstavnicima industrije i drugih organizacija u kojima rade fizičari ili su im poslovi tematski povezani sa fizikom.

Poseban naglasak radionice je na temama iz energetike i to izvorima bez emisije CO2, solarnim ćelijama, nuklearnoj energiji, te senzorima, hrani, medicini, ekologiji, kao i eksperimentalnim metodama korisnim za industriju i kliničku praksu.

Pored toga, raspravljat će se i o ulozi fizičara u industriji,  primjeni obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj te financijskim aspektima.

Molim da nam svoj dolazak potvrdite na info@irb.hr s obzirom da su tijeku radovi na prometnoj infrastrukturi IRB-a kako bi Vam omogućili neometani ulazak.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.