Prijeđite na glavni sadržaj

Radionica: "Status, Advances and Applications of Ionizing Radiation on Biomedical Materials"

Vrijeme
11.6.2019. 09:00
Lokacija
IRB, predavaonica I. krila

U organizaciji Laboratorija za radijacijsku kemiju i dozimetriju na Institutu Ruđer Bošković će se od 11. do 14. lipnja 2019. u predavaonici I. krila održati radionica:  'Status, Advances and Applications of Ionizing Radiation on Biomedical Materials'.

Radionica se organizira u okviru regionalnog IAEA projekta RER1019 'Enhancing Standardized Radiation Technologies and Quality Control Procedures for Human Health, Safety, Cleaner Environment and Advanced Materials'.

Cilj radionice je predstaviti sve prednosti primjene ionizirajućeg zračenja za sinteze, modifikacije i razvoj novih biomaterijala u biokemijske i medicinske svrhe. Program obuhvaća prezentacije i diskusije o interdisciplinarnim istraživanjima i potencijalnoj primjeni zračenja na biomaterijale.

Pozvani predavač prof. dr. sc. Piotr Ulansky (Politechnika Łódzka, Lodz University of Technology, Poland), kao i sudionici radionice iz 15 suradnih ustanova iz Europe i svijeta te naše kolege će održati predavanja na nekoliko tema.

Bit će prikazan pregled temeljnih istraživanja iz radijacijske kemije i tehnologije polimera, upoznat ćemo se sa procesima, teorijom i praksom za sintezu i modifikaciju polimera s primjenom zračenja, saznat ćemo više o najnovijim primijenjenim istraživanjima i najvažnijim postignućima u nastajanju polimernih biomaterijala (hidrogelni zavoj za rane, hidro (nano) gelovi).

Također, kroz predstavljanja svojih aktivnosti i raspravu sudionici će se dotaknuti tema o doprinosima radijacijske tehnologije bankama krvi i tkiva, o sterilizaciji medicinske opreme i pribora, radijacijskim tehnikama i njihovim zahtjevima u primjeni itd.

Program radionice bit će naknadno objavljen. Ulaz je slobodan.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.