Prijeđite na glavni sadržaj

Radionica: "Žene u znanosti i poduzetništvu"

Vrijeme
9.5.2022. 11:00
Lokacija
Hotel International, Zagreb

Institut Ruđer Bošković, Zavod za molekularnu medicinu, Laboratorij za bioanalitiku, poziva Vas na radionicu na temu: ''Žene u znanosti i poduzetništvu'' koja će se održati u ponedjeljak, 9. svibnja 2022. s početkom u 11.00 sati u Hotelu International, Miramarska 24, u Zagrebu. Radionica se održava s ciljem popularizacije uloge žena u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, matematici i poduzetništvu.

Ulaganje u razvoj karijera znanstvenica i poduzetnica je važan mehanizam koji je potrebno osigurati jer istraživanja pokazuju kako će žene u znanosti i poduzetništvu biti predvodnici budućeg razvoja STEM-a, odnosno ukupnog gospodarstva u Hrvatskoj. Na radionici ''Žene u znanosti i poduzetništvu'' imat ćete priliku upoznati se s velikim projektima koje vode žene, te saznati kako se temeljna istraživanja mogu primijeniti u industriji, posebice biomedicini i biotehnologiji.

Loading the player ...

Predavači na radionici su vrhunski stručnjaci u svom području:

  • Mario Cindrić, Institut Ruđer Bošković - voditelj projekta – uvodna riječ i predstavljanje projekta QUA/QUA Protein: Kvantitativna i kvalitativna analiza proteina za potrebe biomedicine i biotehnološke industrije
  • Irena Šarić Dombaj, L'Oreal: Nacionalni program stipendiranja L'ORÉAL – UNESCO „Za žene u znanosti“
  • Anita Horvatić, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu: Nemirna znanstvena avantura: od docenta do sveučilišnog nastavnika
  • Ticijana Ban, Institut za fiziku: CALT projekt / Centar za napredne laserske tehnike
  • Sanela Dropulić, futurologinja poduzetništva: Futurologija naša svagdašnja - u znanosti i poduzetništvu

Veselimo se vašem dolasku, druženju, povezivanju i zajedničkom učenju.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Radionica se provodi u okviru EU projekta Qua/Qua Protein: Kvantitativna i kvalitativna analiza proteina za potrebe biomedicine i biotehnološke industrije, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.