Prijeđite na glavni sadržaj

Svečano 'lansiranje' aktivnosti europskog istraživačkog konzorcija za fuzijsku energiju – EUROfusion

Vrijeme
5.7.2022. 10:00
Lokacija
Online

Iznimno nam je zadovoljstvo, u ime hrvatskog fuzijskog istraživačkog tima kojeg koordinira Institut Ruđer Bošković (IRB) pozvati vas na praćenje svečanog 'lansiranja' aktivnosti europskog istraživačkog konzorcija za fuzijsku energiju – EUROfusion, u sklopu Okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije za razdoblje od 2021. do 2027. godine – 'Obzor Europa', a pod nazivom 'Horizon EUROfusion'.

Svečano 'lansiranje' aktivnosti europskog istraživačkog konzorcija za fuzijsku energiju – EUROfusion

Događanje će se održati 5. srpnja 2022. godine s početkom u 10:00 sati (CEST), a sudjelovanje i praćenje omogućeno je online putem poveznice.

U sklopu svečanog događanja konzorcij EUROfusion najavit će početak aktivnosti idejnog dizajna za prvu europsku demonstracijsku fuzijsku elektranu DEMO, prezentirat će dosadašnja postignuća, uključujući i svjetski rekord fuzijske energije koji su objavili istraživači EUROfusiona ranije ove godine, te predstaviti daljnje planove i poduhvate u području fuzijskih istraživanja koji će globalnom fuzijskom eksperimentu ITER-u omogućiti što skoriji početak

Na sastanku, iz Hrvatske,  će uz dr. sc. Tončija Tadića, voditelja hrvatskih fuzijskih aktivnosti u sklopu konzorcija EUROfusion te predsjednika Savjeta europskog projekta DONES-PreP, sudjelovati i Nada Sirotić, savjetnica za istraživanje i svemir u Stalnom predstavništvu RH pri EU.

Više informacija

Program događanja

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.