Prijeđite na glavni sadržaj

Svečano otvaranje centra za konfokalnu mikroskopiju

Vrijeme
27.2.2014. 09:00
Lokacija
IRB

Institut Ruđer Bošković poziva vas na Svečano otvaranje centra za konfokalnu mikroskopiju na Institutu Ruđer Bošković (IRB), najveće infrastrukturne platforme te vrste u Republici Hrvatskoj (RH).

Svečano otvaranje održat će se 27. veljače 2014. godine u dvorani III. krila IRB-a, Bijenička cesta 54, s početkom u 9:00 sati.

Mikroskopijski centar IRB-a odnedavno je opremljen konfokalnim mikroskopom Leica SP8 X FLIM koji predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u području biooslikavanja u RH. Riječ je o instrument vrijednom više od 5 milijuna kuna koji će osim znanstvenicima 'Ruđera' biti na raspolaganju široj znanstvenoj i akademskoj zajednici te industriji.

Ovaj mikroskop najnovije generacije opremljen je hibridnim detektorima poboljšane osjetljivosti te pruža mogućnost kontinuirane pobude u vidljivom spektralnom području i određivanja vremena života fluorescencije u uzorku (FLIM).

Instrument je nabavljen je u okviru FP7 REGPOT projekta InnoMol: Enhancement of the Innovation Potential in SEE through new Molecular Solutions in Research and Development. InnoMol je infrastrukturni projekt IRB-a s najvećim proračunom u području prirodnih znanosti u Republici Hrvatskoj koji je u cjelokupnom iznosu od gotovo 4.8 milijuna eura na raspolaganju IRB-u za uspostavu suvremene istraživačke infrastrukture u kadru i opremi.

Osim predavanja u kojima će se dati pregled najnovijih smjerova u razvoju moderne opreme za svjetlosnu mikroskopiju, kao i primjeri njene primjene u staničnoj biologiji, sudionici će dobiti neposredan uvid u opremu u sklopu kraćih demonstracijskih prikaza na samom instrumentu.

Molim Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do 20. veljače na avidos@irb.hr

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.