Prijeđite na glavni sadržaj

Svečano predstavljanje rezultata projekta "RBI-T-WINNING"

Vrijeme
12.2.2019. 10:30
Lokacija
IRB
Svečano predstavljanje rezultata projekta "RBI-T-WINNING"

Svečano predstavljanje rezultata, upravo završenog projekta, OBZOR 2020 'RBI-T-WINNING', vrijednog jedan milijun eura, a usmjerenog na jačanje istraživačkih kapaciteta u teorijskoj fizici održat će se u utorak, 12. veljače 2019. godine s početkom u 10:30 u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković (IRB), Bijenička cesta 54.

Konferencija je namijenjena predstavnicima medija s akreditacijom i uzvanicima po pozivu.  

Akreditirati se možete na linku: https://goo.gl/forms/KA9ZpMOyiVVcomlq1 

Zahvaljujući sredstvima u iznosu od milijun eura iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije OBZOR 2020 koje je Europska komisija dodijelila projektu 'RBI-T-WINNING' znanstvenici Zavoda za teorijsku fiziku IRB-a (ZTF) imali su priliku tijekom tri godine trajanja projekta unaprijediti vlastite istraživačke kapacitete.

Jačanjem suradnje s kolegama na vodećim europskim istraživačkim institucijama, znanstvenici ZTF-a postigli su u protekle tri godine visoku prepoznatljivost u međunarodnoj zajednici, što je rezultiralo brojnim publikacijama u uglednim znanstvenim časopisima poput Nature, Physical Review Letters i mnogih drugih, kao i uspješno ostvarenim portfeljem međunarodnih i domaćih projekta. Trenutno tako teorijski fizičari u ZTF-u vode pet kompetitivnih projekata čija je vrijednost 1,4 milijuna eura. Ujedno, ostvareni rezultati projekta, u sinergiji sa skorašnjim pridruživanjem Hrvatske CERN-u, omogućit će znanstvenicima ZTF-a istraživanja na samoj fronti fizike elementarnih čestica.

Povrh toga, poseban je doprinos projekta zavidnom 'priljevu mozgova' na IRB. Od dvadeset i devet novih znanstvenika zaposlenih u ZTF-u tijekom posljednje tri godine, čak osamnaest je inozemnih znanstvenika, od kojih šestero na stalnim znanstvenim radnim mjestima. Navedeno je dodatno doprinijelo velikom porastu međunarodne vidljivosti i ugleda Instituta.

Projekti Instituta poput 'RBI-T-WINNING' kruna su višedesetljetnog sustavnog rada znanstvenika IRB-a na postizanju izvrsnosti, a trenutno su dio portfelja od ukupno osamnaest kompetitivnih projekata iz programa OBZOR 2020 vrijednih preko 7 milijuna eura.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.