Prijeđite na glavni sadržaj

Touch Me festival

Vrijeme
14.11.2014. 14:00
Lokacija
Dvorana III.

U sklopu međunarodnog Touch Me festivala, posvećenog integraciji umjetnosti, znanosti i tehnologije, na Institutu za fiziku (IF) i Institutu Ruđer Bošković (IRB) od 10. do 14. studenog 2014. renomirani svjetski novomedijski umjetnici održat će seriju predavanja o vezi znanosti i znanstvenog rada s umjetničkim djelima koja su fokus njihovog stvaralaštva. Sudionici festivala govorit će o umjetnosti i biologiji, umjetničkom stvaranju u znanstvenim laboratorijima te kvantnim svjetovima.

Završno predavanje u serijalu na temu: 'Kvantna osjetljivost' održat će svjetski poznati umjetnici iz Nizozemske Evelina Domnitch i Dmitry Gelfand u petak, 14.11. s početkom u 14:00 sati u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička 54.

Ovo je četvrto izdanje međunarodnog Touch me Festivala, trijenalnog projekta koji se održava od 2003. godine. Teme užitka, energije i inteligencije obilježile su protekla festivalska izdanja i poslužile kao inspiracija mnogim projektima iz područja novomedijske umjetnosti. U 2014. Touch Me festival: Vrijeme je! zaokupit će Vas intrigantnim i inovativnim konceptima suvremenih znanstvenih i umjetničkih istraživanja na temu vremena kao četvrte dimenzije.

Organizatori festivala vjeruju da će ova serija predavanja omogućiti neposrednu interakciju znanstvenika i umjetnika, te pružiti priliku za dijalog i motivaciju na obje strane.

Osim predavanja na Institutu za fiziku i Institutu Ruđer Bošković festivalski program obuhvaća performanse, radionice te izložbu u Galeriji Kolovićevi dvori.

Tako će izložbeni program započeti svečanim otvaranjem 15. studenog u 20.00 sati u Galeriji Klovićevi dvori koja će za posebno za ovu priliku biti transformirana u futuristički stroj koji će posjetiteljima omogućiti trotjedno putovanje vremenskom dimenzijom kroz umjetničke radove, performanse i radionice Touch me Festivala. Fascinaciju vremenom kroz svoje će radove predstaviti mnogi renomirani umjetnici i znanstvenici iz Nizozemske, Portugala, Velike Britanije, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Posjetitelji festivala će moći saznati kako su nove biološke tehnologije postale umjetnički medij, razriješiti tajne filozofske prakse isprepletene s fizikom, kemijom i informatikom, oduševiti se laserskim svjetlima u mjehurićima sapunice te ispitati provokativnu psihologiju i politiku katastrofe!

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.