Prijeđite na glavni sadržaj

Trodnevna manifestacija Tesla i prijatelji 2015.

Vrijeme
9.7.2015. 19:30
Lokacija
Zagreb

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost šestu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2015. kojom će obilježiti drugi Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. obljetnica Teslina rođenja.

Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Drugog dana manifestacije 10. srpnja u jutarnjim satima predstavnici Udruge, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba uz prigodan program položit će cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu. Nakon polaganja cvijeća, u HGK – Komori Zagreb održat će se konferencija Tesla u Zagrebu na temu „Tesla u medicini“. U večernjim satima partner i pokrovitelj manifestacije Grad Zagreb posvetio je Tesli koncert. Tako će s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici Bundek u čast Nikole Tesle nastupiti Stefan Milenković na violini, Matej Meštrović na klaviru i samoborski ansambl Sudar Percussion.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja, u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.  

Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

Više na www.unt-genius.hr.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.