Prijeđite na glavni sadržaj

Završna konferencija ESF projekta 'Ja raSTEM!

Vrijeme
20.3.2019. 10:00
Lokacija
IRB, dvorana III.

Institut Ruđer Bošković (IRB) i projektni tim pozivaju Vas na završnu konferenciju ESF projekta 'Ja raSTEM!' u sklopu kojeg je uspješno razvijen višegodišnji interdisciplinarni STEM program inovativnog poučavanja darovitih osnovnoškolaca. Konferencija će se održati u srijedu 20. ožujka 2019. godine s početkom u 10:00 sati u dvorani 3. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, Zagreb. 

Završna konferencija ESF projekta 'Ja raSTEM!

gađanje je namijenjeno uzvanicima po pozivu – partnerima na projektu, obrazovnim stručnjacima i nastavnicima te predstavnicima medija.

AKREDITACIJA ZA MEDIJE

Radi bolje organizacije molimo predstavnike medija da se akreditiraju ovdje.

Riječ je o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Korisnik sredstava i nositelj projekta je osnovna škola Hugo Kon iz Zagreba, a uz Institut Ruđer Bošković partneri na projektu su: Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Gornjogradska gimnazija, udruga 'Dar', Osnovna škola Mladost iz Osijeka, Osnovna škola Antuna Mihanovića iz Klanjca, Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Senja te Osnovna škola Posavski Bregi. Provedbeno tijelo prve razine je Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), dok je provedbeno tijelo druge razine Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). 

Cilj projekta 'Ja raSTEM!' bio je identificirati darovitu djecu osnovnoškolskog uzrasta te ih uključiti u posebno osmišljen i pripremljen program radionica iz STEM područja odnosno matematike, prirode, biologije, kemije i fizike. Povrh toga, u sklopu projekta dodatno su razvijene kompetencije nastavnika te je obogaćen osnovnoškolski program i kurikulum, s naglaskom na darovitu djecu.

Ovim projektom pokazali smo da se korištenjem europskih fondova mogu razviti sjajni projekti koji povezuju sveučilišne stručnjake i nastavnike u osnovnom obrazovanju sa znanstvenicima na vodećoj znanstveno-istraživačkoj instituciji u Hrvatskoj. Stoga nam je posebno zadovoljstvo prezentirati kako je projektni tim, u sklopu projekta 'Ja raSTEM!', uspio razviti jedinstven i reprezentativan interdisciplinarni STEM program inovativnog poučavanja za darovitu djecu u osnovnim školama, usmjeren upravo na unaprjeđenje praktičnog dijela nastave, a koji će biti stavljen na raspolaganje svim nastavnicima i učenicima diljem Hrvatske.

U sklopu programa događanja, znanstvenik IRB-a dr. sc. Ivo Crnolatac, koji je i jedan od mentora na projektu 'Ja raSTEM!', izvest će praktičnu radionicu zajedno s učenicima OŠ Hugo Kon.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.