Prijeđite na glavni sadržaj

Završna konferencija projekta ''Razvoj inovativnih formulacija kliničke prehrane''

Vrijeme
7.12.2023. 10:15
Lokacija
dvorana III.

Inovativne formulacije kliničke prehrane, dvije patentne prijave, zapošljavanje i edukacija mladih istraživača te vrijedna oprema, neki su od rezultata projekta koje će vam stručni tim Instituta Ruđer Bošković (IRB) i tvrtke Belupo predstaviti na završnoj konferenciji projekta ''Razvoj inovativnih formulacija kliničke prehrane'' koja će se održati sutra, 7. prosinca 2023. godine s početkom u 10:30 sati u dvorani 3. krila Instituta Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, 10 000 Zagreb.

Akreditacije

Ljubazno molim da se radi bolje organizacije snimanja kadrova u laboratorijima te izjava za medije akreditirate putem poveznice

UKRATKO O PROJEKTU I PROGRAMU: Ovaj zajednički projekt IRB-a i tvrtke Belupo nastao je kao odgovor na globalne promjene i rastuće izazove u području hrane i zaštite zdravlja. Riječ je problemima koji zbog svoje složenosti zahtijevaju multidisciplinarni pristup stoga  je ovaj projekt na IRB-u okupio tim iz osam laboratorija te nutricionističke i farmaceutske stručnjake iz Belupa.

U sklopu trogodišnjeg istraživačko-razvojnog projekta, stručni tim postigao je značajan napredak u borbi protiv malnutricije i pružanju nutritivne potpore onkološkim bolesnicima te oboljelim od dijabetesa razvijem inovativnih formulacija kliničke prehrane. Razvojem novih formulacija kliničke prehrane ovaj projekt otvara novo poglavlje u nutritivnoj podršci oboljelima, nudeći personalizirane prehrambene rješenja za one koji se suočavaju s ozbiljnim zdravstvenim izazovima.

U sklopu programa završne konferencije, nakon uvodnih obraćanja dr. sc. Davida M. Smitha, ravnatelja IRB-a, te dr. sc. Hrvoja Čeovića, predsjednika Uprave Belupo d.d., uslijedit će prezentacija rezultata projekta.

Voditeljica projekta dr. sc. Marijeta Kralj uvodno će predstaviti motivaciju za prijavu projekta te njegov koncept, nakon čega će koordinatorice projektnih timova dr. sc. Ivanka Jerić i dr. sc. Lenkica Penava, prezentirati ključne rezultate i postignuća projekta, naglašavajući važnost multidisciplinarnog pristupa i suradnje između akademske zajednice i gospodarstva u razvoju inovativnih proizvoda za posebne medicinske potrebe.

IZJAVE ZA MEDIJE I KADROVI IZ LABOSA: Prije početka programa moguće je uzeti kadrove u laboratoriju na IRB-u i to od 9:00 do 10:00 sati. Izjave za medije su predviđene u sklopu programa od  11.30 sati. Za izjave za medije će vam na raspolaganju biti:

  • dr. sc. Marijeta Kralj, voditeljica projekta, Institut Ruđer Bošković
  • dr. sc. Lenkica Penava, koordinatorica projektnog tima Belupo d.d.
  • dr. sc. Ivanka Jerić, koordinatorica projektnog tima Instituta Ruđer Bošković

NAPOMENA O FINANCIRANJU PROJEKTA: Projekt je započeo 16. 12. 2020. godine. Sufinanciranje projekta, u ukupnoj vrijednosti od 810.031,01 EUR (6.103.178,68 HRK), osigurano je u okviru poziva Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije KK.01.1.1.07, u sklopu Operativnoga programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., a za njegovu provedbu u RH nadležno je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao Posredničko tijelo razine 1, dok je Posredničko tijelo razine 2 Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.