Prijeđite na glavni sadržaj

Završno događanje Interreg projekta CASCADE

Vrijeme
4.5.2023. 10:00
Lokacija
Rovinj

Dana 04. svibnja 2023. u Multimedijalnom centru MMC u Rovinju održati će se Final Event Interreg projekta CASCADE (CoAStal and marine waters Integrated Monitoring Systems for Ecosystems Protection And Management) kako bi se predstavili rezultati projekta svim projektnim partnerima i zainteresiranim dionicima.

Interreg projekt CASCADE financiran je iz Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italia-Croazia 2014/2020 i ima za cilj zaštitu i obnovu bioraznolikosti u morskom i obalnom području u Italiji i Hrvatskoj.

Projektne aktivnosti bile su usmjerene na definiranje učinaka ekstremnih događaja na morske ekosustave, razvoj metodologija i aktivnosti obnove na temelju znanstvenih dokaza, razvoj i poboljšanje sustava praćenja, pristup podacima praćenja putem informacijskog sustava, a aktivnosti u provedbi pilot projekta težile su
obnovi i poboljšanju integriranih sustava upravljanja.

Ovaj događaj zatvara ciklus brojnih događanja u organizaciji Cascade partnera organiziranih u 11 Pilot područja. Događaji su bili namijenjeni školama, dionicima i široj javnosti. Aktivnosti podizanja svijesti i umrežavanja također su uključile građane, stručnjake, lokalne vlasti, udruge za zaštitu okoliša, događaji kao što su radionice, znanstvene obuke i seminari, što je omogućilo raspravu između stručnjaka na tom području i dionika o planiranju i aktivnosti integriranog upravljanja za morska i obalna područja.

Za više informacija o projektu CASCADE posjetite gornje poveznice: https://www.italy-croatia.eu/web/cascade and http://cascade.commediasrl.it/it/

Poveznica za registraciju

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.