Prijeđite na glavni sadržaj

Znanstveni skup: "Nuklearna i subnuklearna fizika - nova dostignuća hrvatskih znanstvenika"

Vrijeme
13.12.2012. 09:00
Lokacija
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11.

U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Razreda za matematičke, fizičke i kemijske znanosti, 13. prosinca 2012. održat će se znanstveni skup: “Nuklearna i subnuklearna fizika - nova dostignuća hrvatskih znanstvenika”, na kojem će, kroz niz kraćih predavanja, biti predstavljena najnovija otkrića u području eksperimentalne i teorijske fizike čestica, astrofizike i nuklearne fizike.

Pozvani predavači, ugledni znanstvenici i sveučilišni profesori, prikazat će doprinose hrvatskih istraživača u nizu otkrića i međunarodno značajnih rezultata koji su obilježili subnuklearnu i nuklearnu fiziku u posljednjih nekoliko godina: rad na otkriću Higgsovog bozona u CERN-u, ispitivanje svojstava vruće i guste nuklearne materije i otkriće antihelija, visokoenergijska gama-astronomija i astrofizičke primjene, potraga za Sunčevim aksionima, fizika neutrina i proširenja standardnog modela, istraživanja strukture nukleona, nukleonskih korelacija i strukture lakih atomskih jezgri, kao i primjene nuklearnih metoda u razvoju novih materijala.

Ovim znanstvenim skupom želi se doprinijeti širem predstavljanju fizike čestica i nuklearne fizike u Hrvatskoj, kao i međunarodnih istraživačkih projekata u kojima sudjeluju hrvatski znanstvenici.

Program skupa.

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.