Novosti

Održan završi sastanak u okviru COST akcije TD 1407 "Technology Critical Elements: Sources, Chemistry and Toxicology"

15.4.2019.

U organizaciji Zavoda za istraživanje mora i okoliša (ZIMO), 2. i 3. travnja 2019. u hotelu Academia u Zagrebu održan je završni sastanak COST akcije TD 1407 "Technology Critical Elements: Sources, Chemistry and Toxicology".

Predavanje i radionica o spektroskopiji NMR za studente

15.4.2019.

U računalnoj učionici knjižnice 5. krila Instituta Ruđer Bošković ovog tjedna započela je radionica pod nazivom "Spektroskopija nuklearne magnetske rezonancije" namijenjena studentima PMF-a, FKIT-a i FBF-a koja se nastavlja i u prvom tjednu travnja. 

Objavljen rad u časopisu Molecular Cell

9.4.2019.

Višegodišnje istraživanje transporta proteina kroz jezgrinu poru pružilo je novi uvid kako histon H1.0 ulazi u jezgru - mjesto gdje obavlja svoju funkciju.

Najveća svjetska konferencija o diobenom vretenu ide dalje!

9.4.2019.

Konferencija je okupila više od 70 uglednih znanstvenika iz cijelog svijeta koji se bave istraživanjem diobenog vretena, strukture o kojoj ovisi dioba genetskog materijala.

Potpisan sporazum o suradnji MUP-a i IRB-a

3.4.2019.

Ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović i ravnatelj IRB-a dr. sc. David Matthew Smith potpisali su sporazum kojim započinje intenzivnija suradnja ove dvije institucije u području forenzike i forenzične znanosti.

Posjet veleposlanika Helenske Republike

27.3.2019.

Nedavno je IRB posjetila delegacija Helenske Republike na čelu s izvanrednim i opunomoćenim veleposlanikom Nj. E. Stavrosom Tsiepasom.

Najveća svjetska konferencija o diobenom vretenu

22.3.2019.

Konferencija 'Mitotic spindle: From living and synthetic systems to theory' će tijekom četiri dana okupiti više od 70 uglednih znanstvenika.

Razvili smo inovativni STEM program poučavanja darovitih osnovnoškolaca

20.3.2019.

Riječ je o projektu punog naziva ''Ja raSTEM! – višegodišnji interdisciplinarni STEM program inovativnog poučavanja darovitih osnovnoškolaca''.

Republika Hrvatska i službeno pridružena članica CERN-a

28.2.2019.

Republika Hrvatska postala je i službeno pridružena članica najvećeg istraživačkog laboratorija na svijetu - Europskoga laboratorija za fiziku čestica (CERN).

Dodijeljena nagrada Branimir Jernej za 2018. godinu

13.2.2019.

U nagrađenom radu znanstvenici su predstavili rezultate svojih istraživanja koji otkrivaju da je diobeno vreteno kiralne strukture.

'Veliki prasak' projekata i 'priljeva mozgova' na teorijskoj fizici IRB-a

12.2.2019.

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u utorak je održano svečano predstavljanje rezultata upravo završenog projekta 'RBI-T-WINNING' financiranog iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije OBZOR 2020, a usmjerenog na jačanje istraživačkih kapaciteta u teorijskoj fizici.

Ova stranica koristi kolačiće

neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva.

Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.