Prijeđite na glavni sadržaj

50 godina molekularne biologije u Hrvatskoj

20.11.2008.
50 godina molekularne biologije u Hrvatskoj

Danas je, u dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78, započeo dvodnevni znanstveni simpozij posvećen obilježavanju 50. godišnjice molekularne biologije u Hrvatskoj u organizaciji Instituta 'Ruđer Bošković' i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Inicijativa za obilježavanje ove značajne godišnjice došla je iz Zavoda za molekularnu biologiju IRB-a u sklopu kojeg su svojedobno i započela sustavna molekularno-bioloških istraživanja u Hrvatskoj osnivanjem laboratorija za radiobiologiju.

Na simpoziju će sudjelovati 220 sudionika s 116 sažetaka, najveći broj na proslavama ovih obljetnica do sada. Iako je prošlost povod, ovaj skup je okrenut budućnosti jer se kroz prikaz znanstvenih rezultata sadašnjih istraživanja znanstvenika većinom mlađe ili srednje generacije zapravo projicira budućnost molekularne biologije u Hrvatskoj. Simpozij vode predsjednica Organizacijskog odbora dr. sc. Ksenija Zahradka i predsjednik Znanstvenog odbora, dr. sc. Miroslav Plohl, a na otvorenju skupa biti će nazočni dr. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost MZOŠ-a, dr. Mladen Žinić, ravnatelj IRB-a i prof. Mladen Juračić, dekan PMF-a.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.