Prijeđite na glavni sadržaj

Agronomski fakultet i Institut Ruđer Bošković potpisali sporazum o suradnji

22.9.2008.
Agronomski fakultet i Institut Ruđer Bošković potpisali sporazum o suradnji

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Institut 'Ruđer Bošković' potpisali su danas u Zagrebu Sporazum o suradnji. Ovo je ujedno i prvi posebni sporazum između Instituta Ruđer Bošković i jedne sastavnice Sveučilišta u Zagrebu koji proizlazi i temelji se na krovnom Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Instituta Ruđer Bošković iz svibnja 2007. god.

U ime dviju institucija Sporazum su potpisali dekan Agronomskog fakulteta, prof dr. sc. Davor Romić i ravnatelj Instituta 'Ruđer Bošković', prof. dr. sc. Mladen Žinić. Uz predstavnike Agronomskog fakulteta i Instituta, na svečanosti je bio nazočan i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš.

Temeljem ovog sporazuma, dvije ustanove će razvijati suradnju na zajedničkim domaćim i međunarodnim znanstvenim i aplikativnim projektima i zajednički se natjecati za dobivanje međunarodnih projekata iz područja njihovih aktivnosti. Nadalje, sporazum utvrđuje zajedničko korištenje opreme, suradnju na području obrazovanja posebno na doktorskim i specijalističkim studijima, organizaciju zajedničkih seminara, konferencija i simpozija te zajedničku komercijalizaciju rezultata rada na zajedničkim projektima, što uključuje i osnivanje spin-off tvrtki.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.