Prijeđite na glavni sadržaj

Bertoša kod Predsjednika

7.4.2009.
Bertoša kod Predsjednika

Danas je dr. sc. Branimira Bertošu kao člana izaslanstva mladih znanstvenika i umjetnika, dobitnika Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za uspjehe postignute na raznim područjima znanosti i umjetnosti u 2008. godini, primio Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Nagrada je dodijeljena dr. Bertoši za znanstveni doprinos iz područja biologije, a za nagradu se natjecao s radom koji predstavlja originalan doprinos razumijevanju molekularnih mehanizama djelovanja biljnih hormona. Naime, u svom je radu ovaj mladi znanstvenik korištenjem naprednih računalnih simulacija uspio teorijski pojasniti jedan od mehanizama djelovanja biljnih hormona što utječu na rast i razvoj biljaka, a rad je objavljen i u prestižnom časopisu Biophysical Yournal.

Dobitnici Godišnje nagrade Društva za 2008. godinu upoznali su predsjednika Mesića sa svojim znanstvenim zadaćama i ciljevima, izrazivši nadu da potpora znanstvenicima neće biti samo deklarativna već da će se izdvajanjem potrebnih sredstava omogućiti i realizacija najboljih znanstvenih projekata.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.