Prijeđite na glavni sadržaj

Branimir Bertoša dobitnik godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika

23.2.2009.
Branimir Bertoša dobitnik godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika

Na sjednici održanoj 18. veljače 2009. godine Upravni odbor Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je Godišnju nagradu Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2008. godini dr. sc. Branimiru Bertoši.

Kemičar dr. sc. Branimir Bertoša postao je zanimljiv medijima i široj javnosti početkom prošle godine kada je korištenjem naprednih računalnih simulacija uspio teorijski pojasniti jedan od mehanizama djelovanja biljnih hormona što utječu na rast i razvoj biljaka, a spomenuto otkriće krasilo je i naslovnicu uglednog časopisa Biophysical Journal. Ovaj uspjeh naših znanstvenika mogao bi naći odjeka u poljoprivrednoj biotehnologiji te zaštiti okoliša, gdje spoznaje o auksinima već imaju dugu tradiciju praktične primjene.

Godišnja nagrada Društva osnovana je s ciljem poticanja znanstveno istraživačke i umjetničke djelatnosti mladih znanstvenika i umjetnika. Svečana dodjela nagrada održat će se 10. ožujka 2009. u Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, u Zagrebu s početkom u 18 sati, prigodom obilježavanja 90-te obljetnice Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.