Prijeđite na glavni sadržaj

CIR sudjeluje u Horizon 2020 INDIGO Data Cloud projektu

29.10.2015.

Na ICT 2015 u Lisabonu od 20 do 22. listopada u organizaciji Europske komisije predstavljen je projekt INDIGO Data Cloud vrijedan 11 milijuna eura na kojem sudjeluje i Centar za informatiku i računarstvo.

Konzorcij INDIGO okuplja 26 partnera iz desetak europskih zemalja koji se bave razvojem distribuiranih računalnih sustava te istraživačke institucije iz područja bioinformatike, ekologije i fizike.

Cilj projekta je razvoj podatkovno-računalne platforme usmjerene prema znanstvenoj zajednici koja bi funkcionirala na različitom hardveru i komunicirala preko hibridnih (privatnih i javnih) e-infrastruktura.

Ključne stavke projekta su baziranost na Open Source rješenjima, podrška za multidisciplinarne znanstvene zajednice, korištenje postojećih i općenitih alata, jednostavnost korištenja te mogućnost rada u hibridnom i distribuiranom okruženju.

CIR sudjeluje u Horizon 2020 INDIGO Data Cloud projektu

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.