Prijeđite na glavni sadržaj

Četvrto predavanje u seriji The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

18.3.2011.

Institut Ruđer Bošković vas poziva na četvrto predavanje u seriji The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute. Nj. E. Shri Pradeep Singh, veleposlanik Indije u RH, održat će predavanje pod naslovom Impact of inovation on Indian society 23. ožujka 2011. godine u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov Trg 2, Zagreb.

Obrazovanje i ulaganje u znanost ključni su temelj indijskog modela gospodarskog razvoja. To nam potvrđuje podatak o najavljenom povećanju izdvajanja za znanost za čak 14 posto u sljedećoj godini, čime bi ona iznosila 8 milijardi dolara. Uvidjevši golemi potencijal indijske znanosti više od 700 multinacionalnih kompanija otvorilo je svoje Research & Development urede u Indiji. Godišnje se u tom nadolazećem tehnološkom divu proizvede 400,000 inženjera od kojih njih čak 100,000 ima visokotehnološke kompetencije i izvrsno znanje engleskog jezika. Tako su Indijci kapitalizirali svoju dobro educiranu radnu snagu i znanje engleskog jezika i tako postali jedan od najvećih izvoznika softwarea u svijetu, a zahvaljujući outsorcingu uskoro će dominirati u pružanju IT usluga u svijetu.

Danas su milijuni mladih visokoobrazovanih Indijaca simbol ubrzanog gospodarskog rasta i razvoja Indije, zahvaljujući kojem bi ta azijska gospodarska sila već 2025. godine trebala postati treća najveća ekonomija na svijetu, poslije SAD-a i Kine, a već sljedeće godine, prema nedavnoj prognozi Svjetske banke, i najbrže rastuća velika ekonomija u svijetu.

Ciklus predavanja The Embassy Series sponsored by the RBI pokrenut je u svrhu razmjene ideja te poboljšanja suradnje između Hrvatske i zemalja kojima su znanost i obrazovanje osnova za razvoj visokih tehnologija kao pokretača gospodarskog napretka modernih društava.

Četvrto predavanje u seriji The Embassy Series sponsored by the Ruđer Bošković Institute

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.