Prijeđite na glavni sadržaj

Danica Ramljak preuzela dužnost ravnateljice Instituta "Ruđer Bošković"

15.5.2009.
Danica Ramljak preuzela dužnost ravnateljice Instituta "Ruđer Bošković"

Dr. sc. Danica Ramljak danas je službeno preuzela dužnost ravnateljice Instituta 'Ruđer Bošković' na mandatno razdoblje od četiri godine, pri čemu je istaknula kako će se za vrijeme svojeg mandata usredotočiti na ostvarivanje vizije razvoja Instituta od hrvatskog do EU centra izvrsnosti.

Kao ravnateljica IRB-a dr. Ramljak će provoditi glavne ciljeve i misiju Instituta s posebnim naglaskom na prioritete koje je zacrtala pri dolasku na čelno mjesto, a koji su usklađeni s vizijom nove strategije Instituta koju trenutno izrađuje posebno povjerenstvo Znanstvenog vijeća IRB-a.

Prioriteti u programu ravnateljice uključuju poticanje izvrsnosti u temeljnim istraživanjima i uključivanje IRB-a u Europski sustav središta znanstvene izvrsnosti, povećano uključivanje znanstvenika, poglavito mladih, u međunarodno financirane projekte i aktivnije sudjelovanje u recenzijama europskih znanstvenih projekata, modernizaciju opreme, poboljšanje integracije sastavnica Instituta i institucijske suradnje IRB-a s vodećim znanstvenim institucijama u svijetu te poticanje znanstvenika na suradnju na istraživačkim projektima s tvrtkama koje se bave visokim tehnologijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao ekspert Europske komisije za recenziju EU projekata dr. Ramljak će poticati aktivnije prisustvo 'Ruđerovih' znanstvenika u Bruxellesu i sudjelovanju u školovanju mladih kroz suradnju s hrvatskim i svjetskim sveučilištima. S obzirom na osobno poznavanje svjetskih modela transfera tehnologije i razvoja inovacija dr. Ramljak će pomoći da se na IRB-u razvije novi model transfera tehnologije koji će omogućiti razvoj inovacija usklađen s vizijom Instituta te nacionalnim i europskim prioritetima.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.