Prijeđite na glavni sadržaj

Delegacija Instituta Ruđer Bošković u radnom posjetu Kanadi

14.6.2010.
Delegacija Instituta Ruđer Bošković u radnom posjetu Kanadi

Delegacija Instituta Ruđer Bošković u sastavu ravnateljice dr. sc. Danice Ramljak i dr. sc. Mary Sopte savjetnice za međunarodnu suradnju, trenutno je u radnoj posjeti Kanadi. Svrha posjete je uspostava suradnje s vrhunskim znanstvenim institucijama i sveučilištima koji su od strateškog interesa za razvitak suradnje s IRB-om. U organizaciji veleposlanice Republike Hrvatske u Kanadi Vesele Mrđen Korać i generalnog konzula u Torontu Ljubinka Matešića održan je velik broj radnih sastanaka s predstavnicima Sveučilišta u Ottawi i predstavnicima National Research Council-a jedne od vodećih istraživačkih institucija. Delegacija se također susrela s kanadskom ministricom hrvatskog podrijetla Lynne Yelich te pomoćnikom ministra za istraživanja i inovacije države Ontario, Georgeom Rossom. U organizaciji uglednog znanstvenika hrvatskog podrijetla dr. sc. Igora Štagljara, održan je sastanak s dr. sc. Mingyao Liuom, direktorom za međunarodnu suradnju Medicinskog fakulteta u Torontu.

Delegacija je održala i niz susreta organiziranih od strane Veleposlanstva i konzulata Republike Hrvatske u Kanadi, s istaknutim gospodarstvenicima hrvatskog podrijetla te članovima hrvatsko-kanadske gospodarske komore.

Ovaj posjet dio je strategije dr. sc. Ramljak koja je zacrtala aktivnu suradnju IRB-a s vodećim hrvatskim znanstvenicima u dijaspori i kroz osnivanje posebnih fondacija za financijsku podršku putem kojih će se organizirati razna promotivna događanja koja će omogućiti da IRB dođe do međunarodnih sponzorstava, a sve u svrhu podizanja instituta na međunarodnu razinu.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.