Prijeđite na glavni sadržaj

Dodijeljene Državne nagrade za znanost

16.7.2012.
Dodijeljene Državne nagrade za znanost

Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost, na sjednici održanoj u petak, 13. srpnja, donio je odluku o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2011. godinu. Među nagrađenima u području prirodnih znanosti su i dvojica „Ruđerovaca“. 

Akademiku Vitomiru Šunjiću, znanstvenom savjetniku, dodijeljena je nagrada za životno djelo, a dr. sc. Tomislavu Domazetu-Loši, znanstvenom suradniku dodijeljena je godišnja nagrada za znanost.

Dr. Domazet-Lošo nedavno je odlikovan i Redom Danice hrvatske, s likom Ruđera Boškovića, za osobite zasluge za znanost i njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Nagrade se u okviru pojedinih područja znanosti dodjeljuju prema kategorijama: nagrada za životno djelo, godišnja nagrada za znanost, godišnja nagrada za popularizaciju i promidžbu znanosti te godišnja nagrada znanstvenim novacima. Ukupno je za 2011. godinu dodijeljeno 29 znanstvenih nagrada, za što je u državnom proračunu izdvojeno 1.130.000 kuna.

Svečana dodjela državnih nagrada za znanost održat će se u Hrvatskom saboru prigodom obilježavanja Dana neovisnosti.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.