Prijeđite na glavni sadržaj

Dodijeljene državne nagrade za znanost

4.12.2012.
Dodijeljene državne nagrade za znanost

U Saboru su jučer dodijeljene državne nagrade za znanost za 2011. godinu, a među nagrađenima su i "Ruđerovci" akademik Vitomir Šunjić i dr. Tomislav Domazet-Lošo.

Akademik Vitomir Šunjić dobio je nagradu za životno djelo za osobni doprinos proširenju znanstvenih spoznaja u području biomedicinskih znanosti, a dr. Domazet-Lošo dobio je godišnju nagradu za znanost u području prirodnih znanosti.

Laureatima su čestitali predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i ministar znanosti Željko Jovanović, ističući da je riječ o ljudima koji su dali značajan doprinos hrvatskoj, ali i svjetskoj znanosti. Uz laureate i goste dodjeli državnih nagrada za znanost nazočio je i predsjednik RH Ivo Josipović.

Zahvaljujući na nagradama u ime laureata, Vitomir Šunjić naglasio je da na znanstvenim novacima leži teret očekivanja da postignu rezultate u svjetskim okvirima kako bi osigurali da Hrvatska uđe u krug razvijenih zemalja. Upozorio je na "sustavni izostanak financijske i organizacijske podrške zbog kojega trpe posebno mlađi znanstvenici", te apelirao da se prema mladima usmjeri novac i da im se osigura međunarodna suradnja. (Hina)

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.