Prijeđite na glavni sadržaj

Doktorat Davora Davidovića nagrađen Srebrnom plaketom "Josip Lončar"

24.11.2015.
Doktorat Davora Davidovića nagrađen Srebrnom plaketom "Josip Lončar"

Doktorska disertacija Davora Davidovića (CIR) „Rješavanje velikog punog simetričnog svojstvenog problema na hibridnim arhitekturama" pod mentorstvom prof. dr. Domagoja Jakobovića i prof. dr. Karolja Skale nagrađena je Srebrnom plaketom "Josip Lončar" kao izuzetno uspješan doktorat na FER-u.

Nagrađeni doktorski rad je rezultat višegodišnjeg znanstvenog rada u Centru za informatiku i računarstvo.

Rezultate istraživanja dr. sc. Davor Davidović je objavio u 6 znanstvenih radova objavljenima u časopisima, od kojih su 3 indeksirana u bazi Current Contents (CC), dva u kategoriji Q1 u polju "applied mathematics" te 9 radova objavljenih u zbornicima skupova s međunarodnom recenzijom.

Tijekom znanstvenoistraživačkoga rada na doktoratu dr. sc. Davor Davidović je sudjelovao na 10 međunarodnih znanstvenih projekata, od kojih je 5 završenih (tri EU FP7 projekta: SEEGRID-SCI, EGEE-III i SCI-BUS, jedan COST projekt – CompleHPC i jedan bilateralni projekt između Republike Hrvatske i Republike Slovenije) te 5 aktivnih projekata (tri EU Horizon2020 projekta: EGI-Engage, Indigo-DataCloud i SESAME-Net, jedan COST projekt – NESUS i jedan bilateralni projekt između Republike Austrije i Republike Hrvatske).

Dio doktorskog istraživanja napravljen je na Sveučilištu Jaime I, Španjolska pod vodstvom prof. dr. sc. Enrique Quintana-Ortía, na kojem je dr. sc. Davor Davidović boravio u šestmjesečnom posjetu tijekom 2011. godine, ali i na drugim europskim institucijama.

Godine 2009. bio je u jednomjesečnom posjetu ETH Zurich, Švicarska, a sudjelovao je i na ljetnim školama i usavršavanjima iz područja paralenog, distribuiranog i heterogenog računarstva u Uppsali (Švedska, 2012) i Budimpešti (Mađarska, 2013).

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.