Prijeđite na glavni sadržaj

Domazet-Loši nagrada za mlade istraživače

23.4.2008.
Domazet-Loši nagrada za mlade istraživače

Mladom hrvatskom znanstveniku Tomislavu Domazet-Loši dodijeljena je Godišnja nagrada za mlade istraživače tvrtke Shimadzu i Instituta 'Ruđer Bošković' za 2007. godinu na današnjoj svečanosti održanoj u Institutu. Tom prigodom uručen mu je novčani iznos od 8.000kn za znanstveni rad o teoriji 'genomske filostratigrafije' koji je objavljen u prestižnom časopisu 'Trends in Genetics'.

Nagradu je uručio prof. dr. sc. Mladen Žinić, ravnatelj Instituta, a novčani iznos od 10.000 kuna direktor Shimadzu d.o.o. mr. sc. Gordan Tomac. Svečanosti je bio nazočan i g. Yasunori Tokumasu, predsjednik Shimadzu Europa GmbH.

Nagrada za mlade istraživače temelji se na Sporazumu o znanstveno-tehničkoj suradnji između Instituta 'Ruđer Bošković' i tvrtke Shimadzu potpisanom u svibnju prošle godine, a svrha joj je poticanje razvoja potencijala mladih hrvatskih znanstvenika do 35. godine starosti. Nagrada se dodjeljuje pojedincu za kvalitetan znanstveni rad objavljen u prethodnoj kalendarskoj godini.

Na natječaj su se prijavili kandidati različitih znanstvenih profila, s radovima iz vrlo različitih područja znanosti, od računalnog modeliranja i bioinformatike, preko radova iz područja kemije i molekularne biologije, do kliničke i molekularne medicine. Svi prijavljeni kandidati zajedno su do sada objavili gotovo stotinu radova, citiranih preko 280 puta, a svi pristigli radovi bili su iznimne kvalitete. Ujedno treba napomenuti da su svi kandidati na radovima kojima su se natjecali bili glavni (prvi) ili čak jedini autori te da su svi radovi u cijelosti bili izrađeni u IRB-u, samostalno ili u suradnji s drugim kolegama iz zemlje i inozemstva.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.