Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. Enis Afgan objavio rad u časopisu Nature Biotechnology

18.11.2011.

Znanstveni suradnik dr. Enis Afgan iz Centra za informatiku i računarstvo (CIR), objavio je članak pod nazivom "Harnessing cloud computing with Galaxy Cloud" u časopisu Nature Biotechnology (IF=31.1). Rezultati rada omogućuju jednostavnu dostupnost okruženju za izvršavanja bioinformatičkih analiza na cloud infrastrukturi kroz Galaxy aplikaciju. 

Galaxy web aplikacija omogućuje kreaciju i kompoziciju analiza za područje prirodnih nauka te osigurava dostupno, ponovljivo, i transparentno računalno istraživanje. U kompoziciji s CloudMan projektom, razvijen je Galaxy Cloud koji omogućuje individualnim znanstvenicima da putem web browsera i bez apsolutno ikakve instalacije ili konfiguracije ostvare pristup kompletnoj infrastrukturi potrebnoj za izvršavanje željenih analiza, kao na primjer velikih BLAST pretraga ilide novosastavljanja genoma.

Rad je nastao na Emory University u Atlanti gdje je dr. Enis Afgan bio postdoktorand. Dr. Afgan je nedavno započeo svoj rad na IRB-u u CIR-u gdje nastavlja razvoj CloudMan projekta te suradnju s Galaxy timom.

Dr. Enis Afgan objavio rad u časopisu Nature Biotechnology

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.