Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. Nela Pivac izabrana za redovitog člana Akademije medicinskih znanosti Hrvatske

17.6.2016.
Dr. Nela Pivac izabrana za redovitog člana Akademije medicinskih znanosti Hrvatske

Znanstvena savjetnica IRB-a u trajnom zvanju, dr. sc. Nela Pivac, voditeljica Laboratorija za molekularnu neuropsihijatriju Instituta Ruđer Bošković te izvanredni profesor na Sveučilištu J. J. Strossmayer u Osijeku, izabrana je za redovitog člana Akademije medicinskih znanosti Hrvatske na Izbornoj skupštini Akademije održanoj 31. svibnja 2016. godine.

Prof. dr. sc. Nela Pivac ugledna je znanstvenica IRB-a s međunarodnom znanstvenom karijerom. Do sada je objavila ukupno 134  znanstvena rada (109 CC) u međunarodnim časopisima koji su citirani preko 1.690/2.430 puta, s h-indeksom=24/30 prema WOS/Google Scholar, i 34 poglavlja u knjigama.

Dio znanstvenih istraživanja dr. Pivac uvršten je u dvije svjetske baze podataka - The Genetic Association Database (GAD) i Published International Literature on Traumatic Stress (PILOTS) što pokazuje svjetski odjek znanstvenih radova i njihov doprinos razumijevanju genetičke podloge neuropsihijatrijskih poremećaja.  Voditeljica je HRZZ, Co-USA i ko-direktor NATO projekta koji su u tijeku.

Uz bogati znanstveni opus, njezinu izvrsnost potvrđuju i brojne nagrade i priznanja. Dr. Pivac dobitnica je nagrade HAZU-a za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u Republici Hrvatskoj za 2012. godinu u području medicinskih znanosti, nagrade 'Ante Šercer' Akademije medicinskih znanosti Hrvatske za 2011. godinu, Godišnje nagrade Instituta Ruđer Bošković za 2010. godinu, godišnje Državne nagrade za znanost koje dodjeljuje Hrvatski Sabor za značajno znanstveno dostignuće u 2008. godini za doprinos istraživanjima molekularno-biološke podloge i liječenja psihijatrijskih poremećaja, te Godišnje državne nagrade za mlade znanstvene radnike za znanstveno-istraživački rad 1986. godine.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.