Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. Roje otvorio prestižnu konferenciju: From Solid State to BioPhysics

11.6.2012.
Dr. Roje otvorio prestižnu konferenciju: From Solid State to BioPhysics

V.d. ravnatelj Instituta Ruđer Bošković dr. Marin Roje, jučer je svečano otvorio šestu po redu konferenciju Od čvrstog stanja do biofizike (From Solid State to BioPhysics: From Basic to Life Sciences).  

Alain Bishop, Los Alamos National Laboratory, Gerald Pollack, University of Washington, Ivan Božović, Brookhaven National Laboratory, Igor Štagljar, University of Toronto, Danny Porath, Weizmann Institute i Elie Raphael, UMR Gulliver, ESPCI, samo su neka od imena vrhunskih svjetskih znanstvenika iz područja prirodnih znanosti koji su se zajedno s još 80-tak renomiranih kolega, okupili na ovoj prestižnoj konferenciji koja će trajati sve do 16. lipnja.

Konferenciju organiziraju znanstvenici Davor Pavuna i Lazslo Forro, École Polytéchnique Fédérale de Lausanne, Švicarska, koji su bogatim djelovanjem u Hrvatskoj bitno doprinijeli znanstvenoj kvaliteti naše sredine, uz suorganizaciju Instituta Ruđer Bošković, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za fiziku, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Dubrovniku te podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Tijekom ove jedinstvene multidisciplinarne konferencije, predavači će predstaviti nove matematičke metode za tumačenje kompleksnih prirodnih pojava, nanoznanosti i tehnologije sekvenciranja DNK ali i napredak u tehnikama medicinskog imidžinga, te obećavajuće metode za liječenje raka. Također, na konferenciji će biti predstavljeno dinamičko i biomedicinsko ponašanje vode (u kontekstu života i biomedicine) i ultra-maleni sklopovi koji će predstavljati nanoelektroniku u 'pametnim' mobilnim telefonima ili računalima u budućnosti.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.