Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. Turković objavila monografiju

14.5.2009.

Dr. sc. Aleksandra Turković, znanstvena savjetnica voditeljica projekta'Sinergija nanofaza i nanokompozita' u Laboratoriju za poluvodiče Instituta 'Ruđer Bošković, na poziv vodeće izdavačke kuće za akademska istraživanja VDM Verlag objavila je monografiju 'RAMAN STUDY OF THE Ag8W40l6 IN THE SUPERIONIC SYSTEM AgI + Ag8W40l6'.

Sadržaj monografije je doktorat iz 1980. godine koji je prema sudu izdavača izuzetno aktualan i interesantan za akademsku zajednicu i nakon 30 godina. U monografiji je opisan postupak pronalaženja dekompozicije monokristala Ag8W40l6 gubitkom kisika uz pomoć Ramanove spektroskopije. Time je riješen problem rasta monokristala Ag26I18W40l6, koji je superionski vodič sa prosječnom Ag+-ionskom vodljivošću od 0.0825 (Ωcm)-1 na sobnoj temperaturi. Ag26I18W40l6 je primjenjen kao čvrsti elektrolit u srebrnim Ag/I2 baterijama.

Eksperimentalni dio istraživanja proveden je na Sveučilištu Colorado, SAD, gdje je autorica radila na Fakultetu za fiziku i astrofiziku u grupi prof. dr. Jamesa Scotta kao Fulbrightov i Rubinov stipendist. Također je paralelno surađivala s prof. dr. Seymourom Gellerom na Fakultetu za Elektrotehniku. Literatura je prikupljena na Sveučilištu Oxford, Engleska, a rad je napisan u Laboratoriju za poluvodiče Instituta 'Ruđer Bošković'.

Dr. Turković objavila monografiju

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.