Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. sc. Morana Jaganjac dobitnica Državne nagrade za znanost

13.10.2010.

Na nedavno održanoj svečanoj sjednici Hrvatskog sabora u povodu Dana neovisnosti dodijeljena je 31 Državna nagrada za znanost za 2009. godinu, a dobitnicima ih je uručio ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs. Godišnjom nagradom za znanstvene novake, u području biomedicinske znanosti, nagrađena je znanstvena novakinja Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Morana Jaganjac.

Dr. sc. Morana Jaganjac znanstveni je novak u Laboratoriju za oksidacijski stres (ZMM). Do sada je objavila 19 znanstvenih radova, 16 poglavlja u znanstvenim knjigama i održala je jedno pozvano predavanje.

Dr. sc. Morana Jaganjac usavršavala se u više znanstvenih područja, a značajan doprinos dala je u proučavanja uloge neutrofila u rastu i regresiji tumora, iz čega je proizašla međunarodna patentna prijava. Osim navedenog, sudjelovala je i u istraživanjima genetski modificiranog kvasca kao modela za istraživanje lipidne peroksidacije, te u istraživanju metabolizma željeza na eksperimentalnom modelu i u bolesnika s kožnom bolesti Rozacejom ili plućnim tumorima.

Dr. sc. Morana Jaganjac dobitnica Državne nagrade za znanost

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.