Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. sc. Renata Kobetić dobitnica je Nagrade Ivan Filipović za 2023. godinu

8.7.2024.
Dr. sc. Renata Kobetić dobitnica je Nagrade Ivan Filipović za 2023. godinu

ljetni kamp 2023, Znanstvena avantura koji provodi Udruga EDUKA

Dr. sc. Renata Kobetić, viša znanstvena suradnica na Institutu Ruđer Bošković (IRB), ovogodišnja je dobitnica Nagrade „Ivan Filipović“ u području znanstvenog i stručnog rada na području odgoja i obrazovanja koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih istaknutim pojedincima za doprinos razvoju i unapređenju odgojno-obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Odluka o nagradama je donesena na sjednici Odbora za dodjelu „Nagrade Ivan Filipović“, imenovanog Odlukom Hrvatskoga sabora. Ukupno je dodijeljeno pet nagrada za životno djelo i jedanaest godišnjih nagrada za 2023. godinu. 

U obrazloženju nagrade navodi se kako je dr. sc. Renata Kobetić  istaknuta znanstvenica koja je tijekom proteklih godina, a osobito u 2023. godini, ostvarila značajne rezultate u teorijskom i praktičnom znanstvenom i stručnom radu u području odgoja i obrazovanja.

Autorica je niza znanstvenih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima, kao i stručnih recenzija, bila je aktivna i u uredništvu znanstvenih časopisa, zbornika radova i knjiga te recenziranju ili evaluacijama prijedloga i uspješnosti znanstvenih projekata. Njezina predanost znanosti i struci prepoznata je brojnim nagradama i priznanjima na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini.

Izlagala je na domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. Ima više od 35 godina radnog staža u sustavu znanosti od toga 10 godina u USA.

Radila je na popularizaciji znanosti i sudjelovala u programima popularizacije znanosti. Sudjelovala je i u međunarodnim i nacionalnim povjerenstvima, radnim tijelima i skupinama

Ova nagrada još jednom potvrđuje njezin dugogodišnji rad i izuzetan doprinos znanstvenoj zajednici.

Čestitamo dr. sc. Renati Kobetić na zasluženoj nagradi i zahvaljujemo joj na njezinom neumornom radu i predanosti popularizaciji znanosti.

Kontaktirajte nas

Više informacija

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.