Prijeđite na glavni sadržaj

Dr. sc. Robert Vianello dobitnik je nagrade Perspektivni znanstvenik, Centra za primjenjenu kvantnu mehaniku iz Pariza

9.9.2010.
Dr. sc. Robert Vianello dobitnik je nagrade Perspektivni znanstvenik, Centra za primjenjenu kvantnu mehaniku iz Pariza

Na 15. međunarodnoj konferenciji Quantum Systems in Chemistry and Physics u jakoj konkurenciji između desetak nominiranih kandidata iz nekoliko europskih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država, znanstvenik s Instituta Ruđer Bošković (IRB), dr. Robert Vianello dobio je nagradu Perspektivni znanstvenik, Centra za primjenjenu kvantnu mehaniku iz Pariza za značajne znanstvene doprinose u računalnom dizajniranju izuzetno snažnih superkiselina i superbaza, kao i za razumijevanje njihovih svojstava.

Konferencija na kojoj je dr. Vianello primio nagradu održala se od 31. kolovoza do 5. rujna 2010. godine na Sveučilištu Cambridge u Velikoj Britaniji – jednom od najprestižnijih sveučilišta u svijetu, a okupila je 140 učesnika iz svih djelova svijeta, među kojima su bili i neki vodeći kvantni fizičari i kemičari. Tijekom konferencije dr. Vianello je održao i pozvano predavanje pod naslovom: One Group to Rule Them All - Polycyano Organic Compounds are Record Holding Superacids.

Ova nagrada priznanje je za hrvatsku kompjutersku kemiju i Institut Ruđer Bošković, i uvelike pridonosi prepoznatljivosti hrvatskih znanstvenika u svijetu.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.