Prijeđite na glavni sadržaj
Svečano predstavljane 5.5 milijuna eura vrijednog programa Europske unije

ELAN mreža

Događanje je namijenjeno gostima po pozivu i predstavnicima medija.
2.10.2015.
ELAN mreža

Svečano predstavljanje 5.5 milijuna eura vrijednog programa Europske unije - ELAN mreže održat će se u srijedu 7. listopada 2015. godine s početkom u 10.00 sati u dvorani III. krila Instituta Ruđer Bošković (IRB), Bijenička cesta 54.

Na događanje su, uz predstavnike medija, pozvani čelnici državnih relevantnih institucija u RH, predstavnici resornih ministarstva i Vlade predstavnici svih hrvatskih klastera, HGK, tehnoloških parkova, a za sada je svoj dolazak potvrdio, između ostalih, ministar poduzetništva i obrta RH, g. Gordan Maras.

Riječ je o projektu koji okuplja preko 30 europskih i latinoameričkih institucija i tvrtki, a kojeg je pokrenula Europska komisija kako bi povećala gospodarsku prisutnost europskih tvrtki na tržištu Latinske Amerike, a istovremeno odgovorila na potrebe Latinske Amerike za znanjem i inovativnim tehnologijama. Voditelj projekta je vodeća španjolska R&D organizacija Tecnalia, a partner na projektu je i Institut Ruđer Bošković.

Akreditacije za medije

Osigurajte akreditacije elektronskom prijavom.

Projekt ELAN mreža usmjeren je na uspostavljanje mehanizama potpore inovativnim malim i srednjim tvrtkama u njihovim naporima u transferu tehnologije na nova tržišta s posebnim naglaskom na sektore kao što su obnovljivi izvori energije, biotehnologija i bioekonomija, tehnologije vezane uz okoliš, zdravlje, informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT), nanotehnologije i novi materijali.

Institut Ruđer Bošković je zajedno s još nekoliko europskih partnera član inicijalne grupe koja bi trebala potaknuti ostvarivanje ovih ciljeva kroz dostavljanje relevantnih informacija o stanju tržišta, pronalaženju izvora financiranja, ili pak kroz stvaranje mreže tehnoloških centara koji su spremni podržati razvoj novih ideja te povezivanja sa zainteresiranim investitorima.

Program događanja

09:30

Registracija

10:00 - 10:10

Uvod

10:00 - 10:05

Uvodna riječ - Dr. sc. Tome Antičić, ravnatelj IRB-a

10:05 - 10:10

Uvodna riječ - Ministar Gordan Maras, Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske

10:10 - 10:30

PREDSTAVLJANE PROJEKTA 'ELAN mreža'
Dr. sc. Maja Dutour Sikirić, koordinatorica IRB tima

10:30 - 10:45

Diskusija i izjave za medije

10:45 - 11:15

Umrežavanje uz kavu i kolače

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.