Prijeđite na glavni sadržaj

Festival znanosti u Sinju

9.4.2010.
Festival znanosti u Sinju

Od 11. do 17. travnja 2010. godine u Sinju će se održati prvi Festival znanosti kojeg će svečano otvoriti gradonačelnik Sinja prof. Ivica Glavan i dr. sc. Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković. Festival će okupiti eminentne hrvatske znanstvenike iz domovine i inozemstva s ciljem popularizacije znanosti i ukazivanja na važnu ulogu znanosti u društvu i razvoju današnjeg svijeta.

Tijekom Festivala znanosti svaki gostujući znanstvenik održat će javnu tribinu ili predavanje s popularnoznanstvenom temom po svom izboru, posjetit će gimnazije u Sinju i na jedan sat postati profesor i održati sat (fizike, kemije, biologije ili matematike) u razredu umjesto profesora te voditi neke od radionica s učenicima.

Uz naše najbolje znanstvenike, nekoliko radionica s učenicima održat će i naši najbolji mladi znanstvenici, finalisti međunarodnog natjecanja FameLab, a kviz za srednjoškolce "Što mi znanost daje?" održat će se posljednji dan festivala.

Poseban dio Festivala bit će okrugli stolovi na kojima će se razmatrati teme "Ima li Hrvatska energije?", "Kako se susreću vjera i znanost?" i "Kamo će hrvatski srednjoškolci?".

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.