Prijeđite na glavni sadržaj

HAZU i IRB ugovorili znanstvenoistraživačku suradnju

29.10.2013.
HAZU i IRB ugovorili znanstvenoistraživačku suradnju

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti te Institut Ruđer Bošković potpisali su danas Ugovor o znanstvenoistraživačkoj suradnji kojim se regulira djelovanje Centra za istraživanje mora u Rovinju, jedinice u sastavu Instituta koja djeluje u prostorima Akademije.

Ugovorom se predviđa da će u obavljanju djelatnosti Centra sudjelovati i znanstvenici iz Akademijinih tijela iz područja razreda za prirodne znanosti, za matematičke te fizičke i kemijske znanosti, u skladu sa svojim znanstvenim interesima, priopćio je danas HAZU.

Radi usklađivanja rada u sklopu zajedničke znanstvene suradnje, osnovat će se Znanstveno vijeće HAZU-a i Instituta koje će donositi plan znanstvene suradnje, pratiti njegovo ostvarivanje i davati prijedloge za unapređenje suradnje.

Ugovor su potpisali predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić i ravnatelj Instituta Tome Antičić, a temelji se na sličnim ugovorima sklopljenima 1991. i 1969., kada je tadašnji Akademijin Institut za biologiju mora u Rovinju pripojen Institutu Ruđer Bošković.

Potpisivanju je nazočio i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, čijim je posredovanjem i došlo do sklapanja Ugovora, što je dokazano i ministrovim potpisom na popratni dokument kojim se reguliraju dosadašnja otvorena pitanja između Akademije i Instituta.

Svečanosti potpisivanja ugovora održanoj u Akademijinoj palači prisustvovali su i potpredsjednici HAZU-a Jakša Barbić i Velimir Neidhardt, glavni tajnik Pavao Rudan, tajnik Marina Štancl, akademici Ivan Gušić, Ivo Šlaus i Vlatko Silobrčić, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika i drugi.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.