Prijeđite na glavni sadržaj

IAEA radionica Regional Workshop on Successful Applying for EU-funded Projects na IRB-u

25.5.2010.
IAEA radionica Regional Workshop on Successful Applying for EU-funded Projects na IRB-u

Danas je na Institutu Ruđer Bošković (IRB), u organizaciji Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i IRB-om, započela radionica Regional Workshop on Successful Applying for EU-funded Projects. Radionicu su otvorili ravnateljica IRB-a dr. sc. Danica Ramljak, ravnatelj Uprave za znanost dr. sc. Hrvoje Meštrić, načelnica Odjela za međunarodnu suradnju Državnog Zavoda za Nuklearnu Sigurnost gđa Nevenka Novosel i prestavnik IAEA dr. sc. Ivan Videnović, a predsjedava joj dr. sc. Stjepko Fazinić s IRB-a.

Radionica će trajati od 25. do 28. svibnja, a okupila je preko šezdeset sudionika iz dvadeset zemalja Europe i Centralne Azije.

Cilj radionice je upoznavanje institucionalnih i nacionalnih FP7 savjetnika s trenutnim stanjem u Europskoj komisiji vezano uz EU okvirni program za istraživanje i razvoj, posebno u polju nuklearnih istraživanja. Također, na radionici će se razmijeniti stajališta vezana uz sudjelovanje u FP7 programima za nuklearna istraživanja i podijeliti iskustva koja bi trebala pomoći u uspješnom sudjelovanju Istraživačko-razvojnih organizacija (RDIs) iz Zapadne Europe u FP7 programima.

Glavna tema radionice bit će sudjelovanje zemalja sudionica i institucija u FP7 projektima, Instrumentima pretpristupne pomoći i drugim EU instrumentima za podršku istraživanju i razvoju. Na radionici će g. Sean McCharty iz tvrtke Hyperion Ltd. održati trening za FP7 savjetnike koji pružaju podršku znanstvenicima kod prijava na FP7 projekte.

Istraživačko-razvojne organizacije (RDIs) su pod pritiskom zbog ekonomskih i društvenih promjena koje su nametnule promjene u načinu financiranja tih institucija. Moraju se natjecati za financiranje, a glavni izazov u tom procesu je balansiranje između državnog financiranja i tržišnog prihoda. S druge strane, izazov leži i u pronalasku ravnoteže između istraživačkih aktivnosti i inženjerskih usluga.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.