Prijeđite na glavni sadržaj

IRB i KTF Sveučilišta u Splitu pokrenuli zajednički doktorski studij

3.10.2011.
IRB i KTF Sveučilišta u Splitu pokrenuli zajednički doktorski studij

Danas je u Vijećnici Rektorata Sveučilišta u Splitu svečano najavljeno otvaranje poslijediplomskog doktorskog studija Kemija mediteranskog okoliša na Kemijsko-tehnološkom fakultetu (KTF) Sveučilišta u Splitu, kojeg su zajednički pokrenuli Institut Ruđer Bošković (IRB) i KTF.

Značaj studija za Splitsko sveučilište i regiju te program predstavili su: rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Ivan Pavić, ravnateljica IRB-a, dr. sc. Danica Ramljak, dekan KTF-a, prof.dr.sc. Mladen Miloš, dr.sc. Marin Roje, koordinator studija od strane IRB-a i dr.sc. Igor Jerković, koordinator studija od strane KTF-a.

IRB i KTF zajedno su pokrenuli poslijediplomski doktorski studij koji će upotpuniti potrebe doktorskih studija iz prirodnih znanosti za polje kemije na Sveučilištu u Splitu. Pokretanje ovog doktorskog studija dolazi u vrijeme kada mladi znanstvenici i znanstveni novaci Sveučilišta u Splitu nemaju odgovarajući doktorski studij iz prirodnih znanosti što bitno povećava njihove ukupne troškove doktorskog studija na drugim Sveučilištima, a što utječe i na kvalitetu života i iseljavanje iz ovih dijelova Hrvatske.

Naročita prednost predloženog poslijediplomskog doktorskog studija je prilagođenost potrebama regije s osvrtom na kemiju mediteranskog okoliša čime ovaj studij postaje prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj već i u širem području Mediterana. Posebno je značajno istaknuti da će ovaj regionalni koncept omogućiti mladim stručnjacima ostanak i zapošljavanje u splitskoj regiji, te podizanje kvalitete istraživanja uz neposredniji kontakt sa svojim mentorima.

Predloženi program doktorskog studija usporediv s programima Sveučilišta u Zagrebu  osobito Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i uglednih europskih visokih učilišta i visokih učilišta susjednih država kao što su: Universite de Geneve, Švicarska, Universität Wien, Austrija, Universa v Ljubljana, Slovenija i Univerzitet u Beogradu, Republika Srbija.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.