Prijeđite na glavni sadržaj

IRB i PMF potpisali pismo namjere za suradnju s Brazilom

26.4.2012.
IRB i PMF potpisali pismo namjere za suradnju s Brazilom

Institut Ruđer Bošković i Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, jučer su potpisali pismo namjere o jačanju suradnje s brazilskim znanstvenim institucijama kroz program "Znanost bez granica".

Program je pokrenulo Brazilsko nacionalno vijeće za znanost i tehnologiju s ciljem poticanja mobilnosti istraživača između Brazila i inozemnih institucija uključenih u ovaj program.

IRB i PMF imaju veliku ekspertizu u području prirodnih znanosti i matematike, stoga bi ovaj program trebao biti vrlo koristan za brazilske studente koji se žele usavršavati i studirati u Hrvatskoj, kao i za naše istraživače koji će moći boraviti nekoliko mjeseci godišnje u brazilskim znanstvenim institucijama.

Kako su strateški ciljevi obje institucije: širenje znanja i ekspertiza, suradnja s međunarodnim znanstvenim ustanovama kroz zajedničke istraživačke projekte i uspostava kontakata za dugoročnu suradnju s strateškim partnerima iz cijelog svijeta, "Znanost bez granica" je program koji će omogućiti realizaciju ciljeva u pogledu Brazila.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.