Prijeđite na glavni sadržaj

Institut Ruđer Bošković ugovorio prva dva IPA projekta vrijedna milijun eura

22.10.2010.
Institut Ruđer Bošković ugovorio prva dva IPA projekta vrijedna milijun eura

Jučer su u prostorima Središnje Agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije (SAFU) dr. sc. Danica Ramljak, ravnateljica Instituta Ruđer Bošković i mr. sc. Marija Tufekčić, ravnateljica Agencije, potpisale ugovore vrijedne milijun eura za dva projekta koji se financiraju u sklopu pretpristupnog programa IPA Komponenta III - Fond za ulaganje u znanost i inovacije, a čiji je nositelj Institut Ruđer Bošković.

Projekti IRB-a: Razvoj inovacijskog sustava na Institutu Ruđer Bošković i Sveučilištu u Rijeci i Uspostava istraživačke infrastrukture za translacijsku medicinu i primijenjenu genomiku odabrani su za financiranje između 19 projektnih prijedloga pristiglih na prvi natječaj iz ovog programa u rujnu 2009. godine.

"Velik je uspjeh za naš Institut dobiti dva od ukupno pet odabranih projekata za financiranje i to u ulozi koordinatora i ovom prilikom želim se posebno zahvaliti voditeljima projekata, dr. sc. Oliveru Vugreku i dr. sc. Hrvoju Zorcu, te djelatnicima Ureda za međunarodnu suradnju i projekte IRB-a i tvrtke Ruđer Inovacije d.o.o. za projekt inovacijskog sustava, na ovako uspješnoj pripremi projektnih prijedloga" istaknula je dr. Ramljak.

Ovim projektima Institut Ruđer Bošković ostvaruje dio svoje misije usmjerene prema poticanju prijenosa znanja, inovacija i tehnologija, te komercijalizaciji rezultata vrhunskih istraživanja. Rezultati ovih dvaju projekata u značajnoj će mjeri doprinijeti daljnjem razvoju inovacijske kulture kao i podizanju svijesti o važnosti prijenosa znanja iz istraživačkih laboratorija u hrvatske tvrtke te podizanju konkurentnosti naše ekonomije na međunarodnom tržištu.

Kontaktirajte nas

Ova stranica koristi kolačiće. Neki od tih kolačića nužni su za ispravno funkcioniranje stranice, dok se drugi koriste za praćenje korištenja stranice radi poboljšanja korisničkog iskustva. Za više informacija pogledajte naše uvjete korištenja.

Prilagodi postavke
  • Kolačići koji su nužni za ispravno funkcioniranje stranice. Moguće ih je onemogućiti u postavkama preglednika.